ΠΛΥΣΙΜΟ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ


 

Ο ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ των Φωτοβολταϊκών πάρκων αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να διασφαλιστεί η ετήσια απόδοση του συστήματος σας.
 
Ο τακτικός καθαρισμός των φωτοβολταϊκών πάρκων επιτυγχάνει τη βελτίωση της απόδοσης έως και 10% στην παραγωγή ενέργειας. Μετά από αρκετές μελέτες, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι το κόστος του καθαρισμού ενός πάρκου, αποτελεί ένα μικρό μέρος των απωλειών που παρουσιάζει λόγω των ρύπων.
 
Για να παράγει το 100% της ενέργειας που μπορεί, χωρίς βλάβες και δυσλειτουργίες για όλη την εικοσαετή ζωή και λειτουργία του απαιτείται και ένα πρόγραμμα τακτικών καθαρισμών. 
 
Οι φβ σταθμοί  είναι εγκαταστάσεις εκτεθειμένες  σε σκόνη, καιρικές συνθήκες, βιομηχανικά υπολείμματα που επικάθονται με την βροχή.
 
Η εταιρεία διαθέτει ένα στόλο από τρία  αυτόνομα συνεργεία, ένα  ερπυστριοφόρομηχανήμα και δυο  συνεργεία  με χειροκίνητα συστήματα καθαρισμού.
 
O ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΜΑΣ 
 
Αυτοκινούμενο Σύστημα
 
Είναι ένα ερπυστριοφόρο όχημα, πάνω στο οποίο έχει τοποθετηθεί ένας βραχίονας με μία ειδική βούρτσα Carlait μεγάλου μήκους. Το σύστημα αυτό συνδέεται με μια μονάδα απιονισμού του νερού καθώς και μια δεξαμενή αποθήκευσής του.
 
Τη βούρτσα συνοδεύουν κατά μήκος αισθητήρες ώστε σε περίπτωση ανωμαλίας του εδάφους, ο βραχίονας να απομακρύνεται για να αποφευχθεί η οποιαδήποτε ζημιά στα πλαίσια. Το σύστημα αυτό προσφέρει υψηλής ποιότητας καθαρισμό καθώς και απόλυτη ασφάλεια.
 
Οι λεπτές και μαλακές ίνες, όπου απαρτίζουν την βούρτσα γλιστρούν πάνω στην κρυστάλλινη επιφάνεια, καθαρίζοντας χωρίς να προκαλούν φθορές.
 
Κάθε ερπυστριοφόρο μηχάνημα, για τον καθαρισμό φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων, μπορεί να καθαρίσει 2 MW σε λιγότερο από 12 ώρες.
 
plysimo 2      plysimo 3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Τηλεσκοπικό Σύστημα
 
Αποτελείται από περιστρεφόμενες βούρτσες, συνδεδεμένες με τηλεσκοπικά κοντάρια με σύστημα εμποτισμού και δεξαμενή αποθήκευσης απιονισμένου νερού.
 
Το σύστημα αυτό έχει τη δυνατότητα να φτάνει σε πολύ υψηλά σημεία λόγω του τηλεσκοπικού κονταριού και καθαρίζει άψογα τα πλαίσια απομακρύνοντας κάθε ίχνος σκόνης και λοιπών ρύπων.
 
Η περιστρεφόμενη βούρτσα τρίβει σχολαστικά χωρίς να φθείρει την επιφάνεια των πλαισίων και στεγνώνει αμέσως μετά το πέρασμα, χωρίς να αφήνει λεκέδες, στίγματα και θαμπάδες λόγω του απιονισμένου νερού.
 
Η μέθοδος αυτή ενδείκνυται για όλες τις περιπτώσεις που αφορούν καθαρισμό φωτοβολταικών εγκαταστάσεων. Το πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι ότι έχει τη δυνατότητα να καθαρίσει εγκαταστάσεις τοποθετημένες σε δύσβατα σημεία, όπως βιομηχανικές στέγες, trackers καθώς και αγροτεμάχια, όπου δεν είναι εφικτή η χρήση του αυτοκινούμενου συστήματος λόγω μεγάλης ανωμαλίας του εδάφους.
 
 
 Aπιονισμένο νερό
 
Διαθέτει εξαιρετικά ισχυρές καθαριστικές ιδιότητες, ενώ ταυτόχρονα είναι απόλυτα φιλικό με την ευαίσθητη επιφάνεια του panel.
 
Επιμηκύνει τη διάρκεια ζωής της επιφάνειας. Δεν υπάρχουν χημικά κατάλοιπα που ενισχύουν τον ιονισμό της επιφάνειας. Δεν αλλοιώνεται η προστατευτική μεμβράνη των ηλιακών κυψελών. Βελτιώνει την απόδοση των φωτοβολταϊκών πάρκων έως και 10%, στην παραγωγή ενέργειας. Η σκληρότητα του νερού είναι έως 10ms/cm3.
 
 
 
 
 
 

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιστοποιήσουμε την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Συνεχίζοντας να πλοηγείστε στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies από εμάς.Για περισσότερες πληροφορίες κάνετε κλικ εδώ