ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η αύξηση της κατανάλωσης ενέργειας στην Ευρώπη, ιδίως στον τομέα των μεταφορών, προκαλεί επιβράδυνση των προσπαθειών της ΕΕ για την επίτευξη στόχων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ενεργειακής απόδοσης, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος (ΕΟΠ). Η επιβράδυνση θέτει σε κίνδυνο την ικανότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιτύχει τους στόχους της για το 2020 και το 2030.
Η τελευταία έκδοση του Δείκτη ελκυστικότητας της ΕΥ για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), Renewable energy country attractiveness index – RECAI, καταγράφει σχετικά μικρές διαφοροποιήσεις ως προς τις 10 κορυφαίες αγορές, καθώς οι κυβερνήσεις και οι βιομηχανίες εξακολουθούν να προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο, εν μέσω γεωπολιτικής αστάθειας.
Εγκρίθηκε το Εθνικό Σχέδιο αύξησης του αριθμού των κτηρίων με σχεδόν μηδενική κατανάλωση ενέργειας (nZEBs) στη χώρα μας, με απόφαση που υπογράφει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης.

Με νέες εντολές του ΛΑΓΗΕ προς τις τράπεζες συνεχίζεται η εξόφληση των τιμολογίων για παραγωγή Αυγούστου 2018. Με τις εντολές αυτές θα εξοφληθούν επιπλέον 700 πάρκα πληρωτέου ποσού έως 54.677,79 € (90% των εγκαταστάσεων με παραγωγή το μήνα Αύγουστο).

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιστοποιήσουμε την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Συνεχίζοντας να πλοηγείστε στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies από εμάς.Για περισσότερες πληροφορίες κάνετε κλικ εδώ