ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - PV-Spyropoulos

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας, Αλέξης Χαρίτσης, ξεκινά την επόμενη εβδομάδα η ενεργοποίηση του δεύτερου ενδιάμεσου προγράμματος «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον».
Το σύνολο των αναγκών σε ηλεκτρισμό της κυβέρνησης της Αυστραλίας θα καλύψει ο ηλιακός πύργος που σχεδιάζεται να εγκατασταθεί στο Πορτ Αγκούστα, ισχύος 150 μεγαβάτ.
Μια κοινοπραξία πανεπιστημίων του Ηνωμένου Βασιλείου ξεκίνησε ένα προηγμένο έργο ηλιακής ενέργειας με στόχο την ανάπτυξη τυποποιημένων φωτοβολταϊκών κυψελών και νέων διαδικασιών παραγωγής που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την τροφοδοσία ηλιακών κατοικιών σε απομακρυσμένα χωριά της Ινδίας.
Η ταρίφα για τα χερσαία αιολικά στη Γερμανία υποχώρησε στα 4,28 λεπτά ανά κιλοβατώρα στον πρόσφατο διαγωνισμό, μειωμένη κατά περίπου 1 λεπτό, όπως ανακοίνωσε η αρμόδια αρχή.

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιστοποιήσουμε την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Συνεχίζοντας να πλοηγείστε στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies από εμάς.Για περισσότερες πληροφορίες κάνετε κλικ εδώ